Jan Taminiau x Maxima

By Hinde — mei 01, 2013

Het zal jullie niet ontgaan zijn wat voor een schitterende jurk Maxima droeg tijdens de kroning gisteren.
De koningsblauwe jurk is door niemand minder ontworpen dan de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

“Het is mijn doel als ontwerper, telkens weer de ultieme jurk te maken” Jan Taminiau

Ter ere van het koningspaar showde Jan Taminiau tijdens de koningsvaart enkele stukken uit zijn Poetic Clash collectie.
Hiernaast introduceerde hij een nieuwe versie van zijn bekende postzakjasje. Naast het postzakjasje met de Nederlandse driekleur toonde hij een Argentijnse variant met de kleur lichtblauw.

Postzakjasje

Dit kenmerkende jasje is speciaal voor de inhuldiging uitgebracht in een mannenversie met Nederlandse vlag en een vrouwenversie met de kleuren van de Argentijnse vlag. Máxima droeg het originele jasje al eerder tijdens de opening van de Arnhem Mode Biënnale en tijdens een werkbezoek aan New York in 2009.
 De postzak heeft voor de ontwerper een sterk symbolische waarde.

“De postzak heeft geleefd, hij is gebruikt voor het versturen van liefdesbrieven en ansichtkaarten tot rekeningen. De postzak vertelt een verhaal van vervlogen tijden en daarom houd ik zo van de postzak”, aldus Jan Taminiau.

Speciaal voor de gelegenheid is het jasje in de Argentijnse kleuren te koop in de gangbare confectie maten, het jasje wordt uitgebracht in gelimiteerde oplage en is verkrijgbaar via de website van Jan. Voor 1.050,- kun jij de trotse eigenaresse zijn van het Jan Taminiau postzakjasje.

JanTaminiau.com

About Author

avatar

Facebook